Nagyon sokáig nem szerettem a gyümölcslevest. Utáltam a meleg gyümölcsöket, a puhára főzött almát, a szegfűszegdarabokat a számban. Kb. én voltam az egyetlen a menzán, aki nem kérte.
De most, hogy nagy lettem*, rájöttem, hogy iiiiimáááádooom a gyümölcslevest, de csakis hidegen. Ja, és ne legyen benne alma. Meg barack sem.
Tulajdonképpen alig kell hozzá valami.
Hozzávalók:
- egy csomag mirelit vegyes erdei gyümölcs fagyottan /ez persze tetszés szerint variálható/
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 kis doboz tejszín
- kb. fél liter tej
- 1 evőkanálnyi krémespor
A tejszínben feloldjuk a krémesport egy nagyobb porcelán vagy üveg tálban, ebbe beleöntjük a meggybefőtt levét és habverővel kicsit kihabosítjuk. Nem kell bele cukor! Van valamennyi a krémesporban és a meggylében is, na meg persze a gyümölcsben magában.
Beleöntjük a tálba a mirelit gyümölcsöket és a magozott meggyet, jól elkeverjük és felöntjük annyi tejjel, amennyi már-már ellepi anélkül, hogy kifolyna. Betesszük a hűtőbe és megvárjuk, hogy a mirelit felolvadjon, a leves így jól lehűljön.Végeztünk.
Olyan jól esik ebben a kánikulában
Ahhoz képest, hogy por, meglepően jóízű krémalap
Tuningolhatjuk tejszínnel, fagyival, pirított mandulaforgáccsal, ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel (mármint őrölttel), akár mézeskalács fűszerkeverékkel, citromhéjjal, narancslével... kísérletezzetek.
Ez egy éttermi verzió
*a pontos méreteket semmiképp se firtassuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?