2023. december 14., csütörtök

Sajtos tallér édesen

Vagyis így már nem sajtos, csak édes. De ha egyiknek nekiállunk, érdemes rögtön a másiknak is, a tésztájuk alig-alig különbözik. A sajtos tallér receptjét már megénekeltem, az édes pedig ennyiben különbözik:



Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg Ráma
  • egy kis doboz tejföl (ami régen 2 dl volt, most nem is tudom, mekkora)
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

Ezeket összegyúrjuk a szokásos módon kis golyókat formálunk, és egyszerre hármat a tallérsütőben kisütünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Vöröslencseleves

 Nagyon megszerettem a vöröslencsét. Kellemes az íze, gyorsan elkészül és önmagát sűríti. A belőle készült leves különleges ízű, mégis gyors...