A brokkolit nem szokták szeretni. De krémlevesként a még oly válogatós családtagjaim is szívesen megeszik, mintha csak valami teljesen más zöldségről volna szó. Elkészíteni könnyű, ráadásul még egészséges is, tehát a repertoár állandó része.
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezde fokhagyma
- kb fél kg brokkoli
- 1 krumpli
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
Kis olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Ha puha, rátesszük a kicsi rózsákra szedett brokkolit és a felkockázott krumplit. Sózzuk, borsozzuk (és curryzzük, ha elvetemült népség vagyunk), fedő alatt puhára főzzük, majd az egésznek nekiesünk egy botmixerrel és apróra zúzzuk. Nem használunk semmilyen más sűrítőanyagot, mint önmagát és a krumplit, ettől lesz könnyed a levesünk. Egy kis tejszínnel kedveskedünk neki (lehet light, főző, vagy kókusz is), egy rottyanásnyi időt még eltöltenek így együtt a tűzhelyen és már kész is.
Feltétnek lehet baconchipset, levesgyöngyöt, reszelt sajtot tenni rá, én a másnapos kenyeret kockáztam fel és pirítotottam meg sütőben, így a maradékmentésnek is eleget tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?