2012. augusztus 2., csütörtök

Bagel és dzsem -recepttel

A babaneten ezen a héten egy királyi reggelit mutatok be.




A bagel (vagy beigel) egy nagyon egyszerű tésztájú, gyűrű alakra formázott péksütemény. Amerikában, Angliában, Kanadában nagy népszerűségnek örvend. Ami a mi konyhánktól kissé szokatlan: először leforrázzuk a megkelt tésztát, és csak utána sütjük meg. Lehet édes, sós, magos, vagy akár töltött is, egyszóval jól lehet variálni. Kívül ropogós, belül foszlós.
Ez a gyűrűforma azért alakult ki, mert szállítás szempontjából roppant praktikus volt egy rúdra felfűzni, és úgy eljuttatni a pékségből a vásárlóhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Hogyan NE tartsunk workshopot?

Részt vettem már életemben pár workshopon. Mi több, tanultam is róla, hogyan kell egy ilyet megtartani és tartottam magam is egy párat. De a...