Nem mondhatnám, hogy régi vendégei lennének a konyhámnak, mert jobbára készen szoktuk streetfoodként venni, pedig házilag se egy ördöngösség elkészíteni.
Kell hozzá:
A pitához:
- 45 dkg liszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 250 ml langyos víz
- 1 ek olaj
A húshoz:
- 1 csirkemellfilé
- ízlés szerinti gyrosos fűszerkeverék
A tzatzikihez:
- 1 közepes pohár tejföl
- 1 kis pohár kefír
- 1 kígyóuborka
- 2-3 gerezd fokhagyma
A pitatésztát kenyérsütőgép Tészta üzemmódjában megkelesztettem, kell neki mindenestül kb. másfél óra, addig készülhet a többi: a hús felkockázom és zsíron (szigorúan! nem olajon!) megfuttatom, befűszerezem és minden kocka minden oldalát igyekszem jól körbepirítani. Levet nem hagyok neki.
A tzatzikihez összekeverem a tejfölt a kefírrel, picit megsózom, belereszelem az uborkát, belenyomom a fokhagymát. Hűtőben hagyom állni.
Ha a pita tésztája megvan, gyerekökölnyi kis gombócokat formálok belőle, amiket aztán laposra nyújtok. A sütőt előzőleg feltekerem nagyon forróra - nálam hőlégkeverésesen 250 fok-, az aljára beteszek egy sütőlapot, és amikor felfűtött, akkor erre a lapra dobálom rá a kinyújtott tésztalapokat.
Látványos, ahogy felpúpozódik és megbarnul. Kb. 5-6 perc kell egy darabnak, inkább a tésztát, mintsem az időt figyeljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?