Van nekem a mindennapi kenyerem, ami a hamis kovászos. 2 naponta sütöm, a hűtőben mindig csücsül (hamis) kovász. Oké, hivatalosan is nem tetszik a hamis jelző, ezentúl hibrid kovászosnak fogom hívni.
Általában ilyen kis guszta
Szóval 2 naponta sütöm a hibridet, de nem mindig kiszámítható előre az időbeosztásom, így előfordulhat, hogy a kovász, vagy a bedagasztott kenyér nem kerül ki időben a hűtőből, így 12-24 óra csúszás van az eredeti recepthez képest. (Meg kell jegyeznem, elég jól tűri a hideget, még sosem kellett kidobnom, akármit is műveltem vele.)
Így történt ez tegnap is. Karantén ide vagy oda, nekem délutánra dolgozni kellett mennem, ami azt jelentette, hogy a szakajtóban pihenő tészta nem tudott napközben kisülni, este 8 után meg már nem láttam értelmét, így inkább betettem az egészet úgy, ahogy volt, a hűtőbe.
Ma reggel kivettem jó korán, így nézett ki:
Bár első blikkre de szép!, ám én tudom, hogy ez a túlkelt állapot, ami kicsit jobb, mintha alulkelt volna, de azért nem válik éppen a pék dicséretére.
Lapátra tételkor és megvágáskor látszott, hogy a sok állás miatt lett egy vékony kérge, ami megvágva egyrészt hülyén nézett ki, másrészt rögtön levegőt veszített.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?