Szeretem a megúszós recepteket, mert munka, macera kevesebb van vele, mint a nem megúszósoknál, ugyanakkor mégsem készen vett cucc. Pont ilyen ez a rusztikus :D puncstorta is, aminek a piskótáját egy pékségben vettem, de amúgy volt vele teendő. A rusztikusságának képlete: túl nagy torta+túl kicsi fondant=kilógó oldal.
Ami a piskótát illeti: aki nagyon ráér, süsse meg maga, de nekem ez az achilles inam, sosem sikerül magasra, könnyűre. Inkább megvettem egy jól bevált pékségben egy nagy és egy kicsi kerek piskótát. A nagy lett maga a torta, a kicsi pedig a töltelék.
A töltelék hozzávalói:
- 2 dl víz
- 2 ek cukor
- 1,5 dl piros színű szörp (nálam indiáncseresznye)
- 3 ek baracklekvár
- 2 kupaknyi rumaroma, mivel gyerekeknek készült; felnőtt változatba ne sajnáljuk a rendes rumot
- egy kisebb kész piskótalap
A vizet felteszem a cukorral forrni, majd ha már felolvadt benne, hozzákeverem a szörpöt, az aromát és a lekvárt, ekkor már leveszem a tűzről. Apránként belemorzsálom a tölteléknek szánt tortalapot.
A nagy lapot kettévágom, mindkét felét megkenem baracklekvárral, majd a már langyos tölteléket rásimítom az alsó felére.
Ha akarjuk, készítsük ételfestékkel ennél rózsaszínűbbre
A tetejére fondant került. Fehéret kaptam készen, ezt piros ételfestékkel színeztem meg.
Az oviban nem a gyurmázás volt a főszakom
Jobb vele kesztyűs kézzel bánni, mert nagyon fog (hisz ez a dolga)
Ha már tetszetős színe van, nyújtsuk ki 2 réteg zacskó között
A fondant kinyújtása: igyekezzünk vékonyra nyújtani, én legalábbis nem nagyon szeretem a sütin a vastag réteget. Lehet sima deszkán is nyújtani, ha jól leporukrozzuk ragadás ellen, én két réteg vastag zacskó között nyújtottam, ami egyébként vakuumos zacskó.
Szépen a tetejére simítjuk
Díszítés
Belülről
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?