Mi kell egy egyszerű kenyérhez? Só, liszt, víz. Még élesztő sem, ha az ember félreteszi és rendszeresen megeteti a kovászát. Só könnyen, olcsó beszerezhető és korlátlan ideig eltartható, de a liszttel nehéz időkben (ki vonja kétségbe, hogy egyre inkább azokat éljük?) más a helyzet. Nem feltétlenül tudod könnyen beszerezni és egyáltalán nem tudod korlátlan ideig őrizgetni. Szóval igen, jó dolog, ha magad is elő tudod állítani.
Süttem (😀) már a saját lisztemből kenyeret. Mivel durumliszt, nem várhattó el tőle olyan szintű dagadás, mint a sima liszttől, ezért egyelőre még keverem váltakozó arányban.
Ez a kenyér pl. a szokásos receptemmel készült, a kovász csak bolti kenyérliszt, a 2. fázis csak saját durum.
A töltött kenyérben kb. 1/3 a durum, mindjárt meg is látszik a különbség, sokkal magasabbra kelt, a héja valami fenségesen ropogós lett. Tölteléke pesztó, sajt és sonka.
Süssetek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?