2025. január 8., szerda

Francia hagymaleves

Ez egy annyira egyszerű leves, hogy szinte szégyen leírni. Nem kell hozzá más, csak 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, némi maradék húsleves és egy kis fűszer ízlés szerint.



Kis olívaolajon megdinszteljük a félbevágott, majd felkarikázott hagymákat. Ha már puha, felöntjük a leszűrt húsleveslével, ha kell, vízzel még kiegészítjük és utánízesítjük.

Szokás az ilyen jellegű levesekhez levesgyöngyöt, vagy pirított kenyérkockát adni, de cukorbetegen ne. Mindenki másnak nyugodtan.

Hát tudjátok, azért a diétázásnak is megvannak az előnyei.

  • sokkal tudatosabban étkezem, szinte teljesen elmaradtak a készételek, a feldolgozott cuccok
  • megint élvezem a főzést
  • jobban elmélyültem a táplálkozás tudományos hátterében (van MINDEN, van MINDEN IS, valamint MINDENNEK AZ ELLENKEZŐJE, ha tájékozódni akarsz, szóval csak ésszel)
  • úgy fogyok, hogy nem ez az elsődleges cél, de nagyon kellemes mellékhatása.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Francia hagymaleves

Ez egy annyira egyszerű leves, hogy szinte szégyen leírni. Nem kell hozzá más, csak 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, némi maradék húsl...