A csicseriborsó sosem tartozott a repertoáromba, se nem ettem, se nem főztem. Még a humuszt se szeretem (bár tervben van, hogy elkészítem sk., sanszos, hogy az már jobban a szájízem szerint volna való).
A mostani étvágyam nem igényel 3 fogásos ebédeket, egy tartalmas levessel jól elvagyok. Inspirálódtam kicsit innen-onnan, ebből lett egy
Tavaszváró leves
- 1 kisebb fej vöröhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg csirkemell
- egy fél fej karfiol
- 1 csicseriborsó konzerv
- Sriracha szósz
- fél citrom
- pár levél bébispenót
Ha már szinte kész, mert minden puha, akkor vigyünk bele egy kis életérzést: kb. 1 evőkanálnyi csípős Sriracha szószt, egy fél citrom levét és pár levél bébispenótot dobjunk bele, rottyanjon egyet, ennyi, már szedhetjük is tányérba.
Aztán eljön a másnap, amikor még szeretjük ugyan ezt a levest, de valami szilárdabbra vágyunk.
Akkor lesz belőle egy
Tavaszváró rizottó
Nagyon megszerettem az utóbbi időben az előgőzölt barnarizst. Jó a vércukornak is, valamint lényegesen komplexebb az íze, mint a fehérrizsnek.
Ugyanúgy 2x mennyiségű vízben pároljuk puhára, mután egy pici olajon átpirítottuk -csak ennél a verziónál a víz egy részét a tegnapi leves levével pótoljuk, a sűrűjéből is szedünk rá bőven, mert ízleni fog így.
Ui: tulajdonképpen volna még egy ötletem a leves utóéletére, ha maradt volna belőle annyi: a sűrűjét kiszedve egy ici-pici lével nekiesni a botmixerrel, ebből kiváló szendvicskrém lehetne. Csak mondom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?