Nem olyan időket élünk, amikor pazarolhatnánk. Így amikor a hálós almát kipakolva ez a szomorú látvány tárult elém:
...bár az volt az első reakcióm, hogy kidobom a francba, de győzött a józan ész, inkább mentettem a menthetőt. Így készült belőle
Almás kevert
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 dkg finomliszt (lehet felesben rétesliszt)
- 20 dkg barnacukor
- 1 zacskó kristálycukor
- 15 dkg margarin (na igen, a vaj korszaka leáldozott, megfizethetetlenül drága lett)
- 1 csomag sütőpor
- annyi alma lereszelve, amennyink éppen rendelkezésre áll (nem mértem meg, na)
- almássüti fűszerkeverék
Először is a tojást kikeverjük a cukorral. Utána egy picit, de épp csakhogy megolvasztjuk a margarint, azt is belekeverjük. Utána beleszitáljuk a lisztet, abba meg a sütőport. Elkeverjük.
Most állunk neki megpucolni és lereszelni az almát, így elkerüljük, hogy legyen ideje megbarnulni. Alaposan kinyomkodjuk, a levét megisszuk, mert finom.
A kinyomkodott almát a masszához keverjük. Még megízesítjük az almássütis fűszerkeverékkel,
amiben van kristálycukor, őrölt fahéj, szárított citromhéj, étkezési só, vanillin aroma, őrölt kardamommag, vagyis ha külön-külön vannak ilyen fűszereink, akkor ezzel is operálhatunk.
Na szóval, ha minden összeállt, akkor irány a sütőforma (tepsi), majd az előmelegített sütő. 200 fokon 25 perc alsó-felső sütésen remek lesz.
(Elnézést kérek, a fotózás most csak így kutyafuttában valósult meg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?