2022. november 22., kedd

Almás kevert

Nem olyan időket élünk, amikor pazarolhatnánk. Így amikor a hálós almát kipakolva ez a szomorú látvány tárult elém:


...bár az volt az első reakcióm, hogy kidobom a francba, de győzött a józan ész, inkább mentettem a menthetőt. Így készült belőle

Almás kevert

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 30 dkg finomliszt (lehet felesben rétesliszt)
  • 20 dkg barnacukor
  • 1 zacskó kristálycukor
  • 15 dkg margarin (na igen, a vaj korszaka leáldozott, megfizethetetlenül drága lett)
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi alma lereszelve, amennyink éppen rendelkezésre áll (nem mértem meg, na)
  • almássüti fűszerkeverék
Először is a tojást kikeverjük a cukorral. Utána egy picit, de épp csakhogy megolvasztjuk a margarint, azt is belekeverjük. Utána beleszitáljuk a lisztet, abba meg a sütőport. Elkeverjük.
Most állunk neki megpucolni és lereszelni az almát, így elkerüljük, hogy legyen ideje megbarnulni. Alaposan kinyomkodjuk, a levét megisszuk, mert finom.
A kinyomkodott almát a masszához keverjük. Még megízesítjük az almássütis fűszerkeverékkel,

amiben van kristálycukor, őrölt fahéj, szárított citromhéj, étkezési só, vanillin aroma, őrölt kardamommag, vagyis ha külön-külön vannak ilyen fűszereink, akkor ezzel is operálhatunk.

Na szóval, ha minden összeállt, akkor irány a sütőforma (tepsi), majd az előmelegített sütő. 200  fokon 25 perc alsó-felső sütésen remek lesz.


(Elnézést kérek, a fotózás most csak így kutyafuttában valósult meg)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...