Tisztában vagyok vele, hogy a thermoblenderrel készült tészták, kenyérfélék nem az igaziak. Teljesen így van, ezek nem kelnek kellő ideig, több élesztő kell hozzá, mint amit szívesen használok.
A thermobleder receptjei között egészen sok ilyen van, de persze csak a kelesztést, keverést, dagasztást, aprítást segítik, maga a sütés ugyanúgy sütőben zajlik. Viszont jó érzés új dolgokat kipróbálni, na meg elég sürgősen kellett valami ütős vendégváró.
Innen vettem a mai focaccia receptet. Persze szokásos módon kevesebb élesztőt és hosszabb érlelési időt hagytam neki. A Hendichef aprította fel nekem a nagyon száraz kolbászt, ami megsülve meglepően finomnak bizonyult.
Beindult a fantáziám, miket pakolhatnék rá, de nyilván mindent nem lehet, ezért most olívabogyó, fokhagyma, aprított száraz kolbász, olívaolaj és provence-i fűszerkeverék került rá. De lehetne sajt, mozarella, lilahagyma, füge, méz stbstbstb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?