2011. február 9., szerda

Felbosszantottak

Villámebédet kellett prezentálnom, olyat, ami nemcsak hogy hamar kész, de a család minden tagja számára ehető éteknek bizonyul. A spagetti ilyen szokott lenni -és ne gondoljátok, hogy elvetemült lélek vagyok, amiért kész mártást használok hozzá :) 
Most nem a szokásos jajnemistudommilyenféle mártást hozta a férjem (ami a Pennyben szokott lenni), hanem Globus Bolognai-t. 
Összetétele a címkéje szerint: 
víz, sűrített paradicsom, cukor, vöröshagyma, módosított kukoricakeményítő, só citromlé koncentrátum, fokhagyma, oregano, bors. Szerintem mindebből csak a paradicsomsűrítmény a tutifix, mert sem íze, sem állaga, színe, semmi nem utal egyéb összetevő jelenlétére. Szóval tuningolásra szorul erősen.

Zsíron megdinszteltem egy fej felkarikázott vöröshagymát, fél kiló darált húst megfehérítettem rajta, majd erre jött a ,,mártás". Utólag tettem hozzá még sót, frissen őrölt tarka borsot, oregánót (sokat), citromlét (keveset), és így már tényleg finom lett.
Csak az ára, na az nem tükrözte, hogy sima sűrített paradicsomot használtam...

2 megjegyzés:

  1. gyerekek nálunk bertolli zacskósát szeretik legjobban, akkor eszik legtöbbet mindenki

    VálaszTörlés
  2. Ez olyan 10 évvel ezelőtt, míg karcsúsított üvegben árulták, fantasztikusan finom volt, aztán jött a mostani üveg, ráírták, hogy "új recept, finomabb íz", na azóta a régihez képest ehetetlen, egyébként eldöcög.
    Ami még jó, az a Bertolli zacskós meg a Knorr, a Maggi nem volt egy nagy cucc, azt se tudom, árulják-e még. A penny-s Sughiotti vagy mi, na az förtelem, meg a zacskós. =D
    Szóval én úgy 2 éve az 500 grammos, papírdobozos paradicsompürét használom. Ha nem jó, csak magamat szidhatom. =)

    VálaszTörlés

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...