Ugrás a fő tartalomra

Felbosszantottak

Villámebédet kellett prezentálnom, olyat, ami nemcsak hogy hamar kész, de a család minden tagja számára ehető éteknek bizonyul. A spagetti ilyen szokott lenni -és ne gondoljátok, hogy elvetemült lélek vagyok, amiért kész mártást használok hozzá :) 
Most nem a szokásos jajnemistudommilyenféle mártást hozta a férjem (ami a Pennyben szokott lenni), hanem Globus Bolognai-t. 
Összetétele a címkéje szerint: 
víz, sűrített paradicsom, cukor, vöröshagyma, módosított kukoricakeményítő, só citromlé koncentrátum, fokhagyma, oregano, bors. Szerintem mindebből csak a paradicsomsűrítmény a tutifix, mert sem íze, sem állaga, színe, semmi nem utal egyéb összetevő jelenlétére. Szóval tuningolásra szorul erősen.

Zsíron megdinszteltem egy fej felkarikázott vöröshagymát, fél kiló darált húst megfehérítettem rajta, majd erre jött a ,,mártás". Utólag tettem hozzá még sót, frissen őrölt tarka borsot, oregánót (sokat), citromlét (keveset), és így már tényleg finom lett.
Csak az ára, na az nem tükrözte, hogy sima sűrített paradicsomot használtam...

Megjegyzések

  1. gyerekek nálunk bertolli zacskósát szeretik legjobban, akkor eszik legtöbbet mindenki

    VálaszTörlés
  2. Ez olyan 10 évvel ezelőtt, míg karcsúsított üvegben árulták, fantasztikusan finom volt, aztán jött a mostani üveg, ráírták, hogy "új recept, finomabb íz", na azóta a régihez képest ehetetlen, egyébként eldöcög.
    Ami még jó, az a Bertolli zacskós meg a Knorr, a Maggi nem volt egy nagy cucc, azt se tudom, árulják-e még. A penny-s Sughiotti vagy mi, na az förtelem, meg a zacskós. =D
    Szóval én úgy 2 éve az 500 grammos, papírdobozos paradicsompürét használom. Ha nem jó, csak magamat szidhatom. =)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Utálom a sütőmet

Nyomorult sütőmmel csak a bajom van.
Örököltem, már akkor sem működött rajta egy gomb, de mindegy is, nem tudom, mire való, mert a használati útmutatója nem jött vele.
Hőlégkeveréses, de nem tudom ezt a funkciót kikapcsolni rajta, és az összes olyan tésztanemű (sütemény, kenyér), aminek szépen fel kéne emelkednie a lapos állapotából, azt egy ideig meg is teszi, de a hőlégkeverés hülye módon eldeformálja, majd az egész vissza is lapul. Először még azt hittem, az én hibám, de miután minden alkalommal így jártam, már nem ostorozom önmagam.

Szóval utálom, nem is kéne még egyszer villanytűzhely, ha választásra kerül a sor, de legalábbis olyan, ha már, aminek ki lehet kapcsolni a hőlégkeverést. Vagy legyen annyira egyszerű, ami nem kever.

Gondoltam már rá, hogy a gázsütő is jobb lenne, anyunak az van, és ő nem panaszkodik rá.

Vagy leginkább egy régimódi, békebeli sparhelt kéne, ha 10x ekkora lenne a konyhám...

Csokitorta mikróban

Gabojsza konyhájában leltem rá erre a gyöngyszemre, ami méltán érdemli ki a jelzőt: Anya, ez isteni! Az eredeti recept: 15 perces csokis kuglóf Évekkel ezelőtt egy Tupperware bemutatón tanultam ezt a receptet és gyakran készítem, mert előkészítéssel-sütéssel együtt tényleg csak 15 perc. Az eredmény pedig mennyei illat a konyhában és isteni csokis sütemény. Mikrósütő ellenzők lapozzanak!

Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg magas kakaó tartalmú étcsoki
4 tojás
1 kisüveg rumaroma (ha gyerekek is eszik) vagy egy jó kupica rum
20 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 sütőpor

Egy mikrózható edényben 2 perc alatt megolvasztom a vajat, beletördelem a csokit, újabb 2 perc a mikróban. Kézi robotgéppel összekeverem, beleöntöm a rumot, hozzáadom egyenként a tojásokat, jól elkeverem. Beleszórom a porcukrot, elkeverem, hozzáadom a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport, újabb keverés. Ha már egynemű, szilikon kuglófformába öntöm a masszát és mikróba 8 percig sütöm 700 watton. Ha lejárt az ideje, p…

Avokádós csokitorta sütés nélkül

Mielőtt a címben jelzett édességre terelődne a poszt, a régi és új olvasók kedvéért egy pár szót írnék arról, mi a manóért nem frissült a blog cirka egy éven át. Jó féléve már, hogy áttértem egy teljesen másfajta táplálkozásra, vagy inkább életmódra, amit általában paleolit, paleó jelzővel szoktak jellemezni. Én most nem nevezem szigorúan ennek, legyen inkább paleo-jellegű életmód, mert rengetegen támadják olyanok, akik ismerni ugyan nem ismerik, mégis meg- és elítélik ezt a fajta táplálkozást, nekem pedig nem feladatom mindenkit helyretenni. Ismerkedtem ezzel a fajta diétával, próbálgattam recepteket, némelyeket megőriztem, másokat a lomtárba dobtam, és most jött el az idő, hogy ide is merem hozni nektek azt, amit gondolok és megvalósítok a paleó életmód kapcsán.
Kalandozásaimról a paleó világában itt írok rendszeresen: http://www.magyal.hu/tag/paleo/
Hogy mit is kaptam ettől az életmódtól? Június óta 17 kiló mínuszt, elsősorban. Kinyílt a világ, mondhatnám pátoszosan, de nem túlzóan…