2009. január 2., péntek

Pizza

Mi az előnye a házi pizzának a pizzériából rendelttel szemben? Szinte _csak_ előnye van:
  • bőven elkészül annyi idő alatt, amíg várni kell a kiszállításra
  • nem hűl ki
  • nem gond, ha csak túl kicsi/túl nagy pénzem van itthon
  • meg persze teljesen az ízlésünk szerint való.

Rendszerint tartok a mélyhűtőben kettesével összecsomagolt pizzalapokat. Néha megdagasztom magamnak én is, de valljuk be, nem annyira éri meg a fáradságot.

Szóval előszedem ezeket a lapokat, praktikusan 2 fér rá épp a sütőlapra. Kicsit berakom a sütőbe, kienged, ,,megszárad", nem szívja be a feltétet.

A paradicsomszószról szinte teljesen leszoktam. A boltiakat erőteljesen fel kell javítani (vajon miért van az a kényszerképzetük a gyártóknak, hogy csak a savanyú szósz az igazi?), friss paradicsom reális áron az évnek egész rövid szakaszában kapható ahhoz képest, hogy a pizzát bármikor megkívánhatjuk.

Na meg gyorsan kéne, ugye? Ezért egyáltalán nem autentikus módon margarinnal kenem le az alapokat. Fűszerezhetném, ha nem gyerekekkel akarnám megetetni, de így tartózkodom az erős ízesítésektől.

Nos, ott tartunk, hogy a pizzalapunk meg van kenve margarinnal. Ezután kinyitjuk a hűtőt, megtekintjük annak tartalmát, és amit megkívánunk, rápakoljuk. Ma éppen kemencében sült tarja; házikolbász (mmmmm!), kukorica (szigorúan konzerv, sohasem mirelit), és egyfajta ízletes szlovák sajt került rá, ami fokhagymával és paprikával volt összeérlelve, amitől egész abáltszalonna-jelleget kapott.

Ez az egész be a sütőbe, terítés, kézmosás, és már lehet is jó étvágyat kívánni. Találtam még mellé citrommal töltött olívabogyót, ami egész pikáns, és bitang jó.

2 megjegyzés:

  1. Micsoda ötlet a zsiradékkal bekenés! Ki fogom legközelebb próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Ha nem titok, miért tartózkodsz a mirelittől?

    VálaszTörlés

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...