2009. december 11., péntek

Csokis-müzlis keksz, nagyon egyszerű


sütés előtt


sütés után

A kimaradt tojásfehérje felhaználásának ideális módja.

Kell hozzá:
- 2 tojásfehérje (nem kell felverni!)
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált mandula (a múltkor akciós volt az aldiban, feltankoltam belőle)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 ek csokis müzlikeverék

Ezt mindet összeforgatjuk -eleinte reménytelennek látszik, de tényleg összeáll. Vizes kézzel kicsi, diónyi gombócokat formálunk, sütőlapra tesszük, előmelegített sütőben 180 fokon 11 perc alatt kész.
Hagyjuk a sütőlapon kihűlni, a puha gombócok így megkeményednek, és könnyen le lehet szedni őket.

1 megjegyzés:

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...