2009. december 10., csütörtök

Nem törökméz





Törökmézes receptet kerestem, és találtam is, de némi technikai (technológiai) malőr következtében nem törökméz, hanem köhögés elleni cukorka lett belőle.
Nem viccelek, minden gyerekem (+én) lelkesen szopogatja, és a fiam szerint javult tőle a köhögése.

Kell hozzá:
-2 dl kristálycukor
-2 kanál méz
-1 tk. szódabikarbóna

A cukrot a mézzel összefőzzük, majd mikor barnulni kezd (vszeg itt nem lett belőle elég barna törökméz), le a tűzről, és belekeverni a szódabikarbónát.

Kiolajozott tálcára önteni, legalább 1 órára hűtőbe tenni.

Ha elfogy, kipróbálok más változatokat is: rumaromás, narancslés, meggylés....

/bocs az eredeti recept szerzőjétől, nem mentettem el a forrást, csak kiírtam a receptes füzetembe/

5 megjegyzés:

  1. Ez milyen jó és egyszerű. Hm, lehet, hogy tanulás közben elkészítjük. ;o)

    Nem írtál ki valahonnan árpacukor receptet? Olyan régen szeretnék saját sétapálcanyalókát készíteni... De még a nevében sem vagyok biztos, hogy az az árpacukor... :o(

    VálaszTörlés
  2. Cserébe tudok mályvacukrot (pillecukrot)... :o)

    VálaszTörlés
  3. Sajna nem találkoztam árpacukorral -a mályvacukorral viszont igen, tervben is van az elkészítése :), sőt, a mályvacukorból készült fondanté is.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó kis recept. A méz nagyon jó köhögésre. Csak úgy kanalazni is!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jópofa így fehéren is!
    Én is csináltam már (bejegyzést is róla), de szerintem az ilyen receptek eredeti szerzője már évszázadok óta fentről figyeli receptjének karrierjét.

    VálaszTörlés

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...