2011. január 28., péntek

Belenézel a fazekamba?





A fazekamban tegnap ragu főtt.

Vannak ételek, amihez nincsenek fix receptek, ilyen a ragu is. Megnézi az ember, mi van otthon, végiggondolja, milyen ízt szeretne elérni, és akkor ahhoz mérten tesz a fazékba ezt-azt.
Én már meglehetősen unom a csirkemellet, nem dob fel az ízvilága, ha mégoly egészséges is. Ezért ha módom van rá, inkább disznót, marhát, nyulat szerzek be. Ez a ragu disznócombból készült.
Van rajta egy kis vörösbor, tárkony, leheletnyi balzsamecet, tarkabors, só -és ennyi. Ettől a kevéstől is egészen tökéletes íze lett.
Sült krumplit éreztem hozzá illőnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...