2011. február 3., csütörtök

Kávékocsonya


Remegő kávé 
A kávékocsonya hozzávalói:

2 teáskanál agar-agar por
1 teáskanál instant vagy 3 kanál kávé (ízlés szerint lehet erősebb is)
150g cukor
fél liter víz

Kávékocsonya:

Ha instant kávét használsz, oldd fel 2 kanál meleg vízben és tedd félre.
Keverd el az agar-agar port a vízben, forrald fel. Állandóan kevergesd, amíg a por teljesen felolvad. Add hozzá a cukrot, kevergesd, amíg elolvad. Add hozzá a kávét, keverd el alaposan, és vedd le a tűzről. Lehet adagolni.

Módosítás:
mivel a gyerekeknek is szántam, pici kávé, több kakaópor eloszlásban készült. És hogy ne legyen unalmas, egy fél csomag diákcsemegét apróbbra vagdostam és belekevertem. Került még bele vaníliaaroma is, csak a hecc kedvéért.
Közben megolvasztottam egy tábla fehércsokit kicsi tejszínnel. Ezeket pakoltam a kávéspoharak aljára. Miután megdermedt (nem sok idő), rákanalaztam a langyos kávés egyveleget. Hűtőbe vele, hamar kész.

2 megjegyzés:

  1. De jó, agar agart hol veszel? Már régen agyalok rajta, hogy jobb lehet, mint a zselatin (de a labor agarból nem mertem próbálkozni). :o)

    VálaszTörlés
  2. Na ne is a laborból :D mit ennének szegény bacik? Én egy nagyon kedves gasztrobloggerina-kolleginától kaptam postán, de rendelhető neten is. pl http://bioszallito.hu/Rapunzel_BIO_Agar-agar_por-termek-1514

    VálaszTörlés

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...