Hozom a régi blogomról.
KARAVÁN KRÉMLEVES
Hozzávalók:
20 dkg füstölt Karaván sajt, 1 fej vöröshagyma, 1 liter erőleves (kockából), 2 dl tejszín, 3-4 dkg liszt, 5 dkg vaj, Knorr Delikát ételízesítő
Az apróra vágott vöröshagymát olvasztott vajon fonnyasztjuk, megszórjuk liszttel. Két percig együtt pirítjuk, majd felengedjük az erőlevessel. A reszelt Karaván sajtot hozzáadjuk, tejszínnel dúsítjuk, enyhén sózzuk. Lassú tűzön kiforraljuk. Csészékbe szűrjük. Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá
Gesztenyével töltött pulykamell:
850 g pulykamell
30 dkg darált s.dagadó
30 dkg gesztenyemassza
2 tojás
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejszín
15 dkg zsír
só,bors
A pulykamellből 5 egyforma téglalap alakú szeletet vágunk és kiklopfoljuk.
Összeturmixoljuk a darálthúst, gesztenyemasszát, tojást, tejszínt, sót, borsot.Végül belekeverjük az apró kockára vágott szalonnát.
Megkenjük a töltelékkel a szeleteket.Feltekerjük és fogvájóval megtűzzük. Kizsírozunk egy tepsit és belefektetjük a tekercseket.Kevés csontlét öntünk alá,lefedjük és sütőben puhára pároljuk.Ha
megpuhult vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.
Pisztácia mártás
Világos rántást készítünk, felengedjük húslevessel. Hozzáadunk 1 kk mézet, 1-2 csepp mandulalikőr aromát, 8 dkg apróra vágott pisztáciát, pici só, esetleg tejföl, vagy tejszín.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Vicces (?) malőr
Januárban pár napot egy -most meg nem nevezett- zalakarosi szállodában töltöttünk, ahol gasztronómiailag még van hova fejlődni. Kérdeztem r...
-
Vannak bekattanásaim, hogy mit szeretnék kipróbálni az életben. Ha elmondom, hogy ezek egyike a sajtos tallér sütése volt, sejthetitek, men...
-
A rozskovász és én egyszer s mindenkorra befejeztük. Hagyjuk békén egymást a továbbiakban. Nem vagyok hajlandó újra és újra útjára indítani...
-
Nyomorult sütőmmel csak a bajom van. Örököltem, már akkor sem működött rajta egy gomb, de mindegy is, nem tudom, mire való, mert a haszná...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?