2014. január 2., csütörtök

Tejbegríz multicookerben

Nem szeretem a tejbegrízt, épp ezért nem is szoktam főzni, a gyerekeim viszont igen (az apjuk szokta nekik elkészíteni). Gondoltam egyet tegnap este, és kipróbáltam a multicooker* receptkönyvében található tejbegrízt. De elrontottam, túl sok grízt tettem a tejhez, mivel lusta voltam mérni és csak szemre öntöttem a tejhez a búzadarát.
Na mindegy, a gyerekeim így is megették, mert ízre finomnak találták. Egy picit megpörkölődött az alja, ezt azért nem bánom, mert most kiderült, mennyire jó a teflonbevonata, mert mindenféle sikálás nélkül (amit ugye egyébként sem lehet teflonnal) egy kis áztatással teljesen simán ki lehetett törölni belőle.

*ki kéne találni rá valami egyszerűbb, magyarosabb nevet, körülményes mindig leírni.

A neten nem sok recept van a masinához, pláne nem magyarul. Ez egyrészt teret ad a kreativitásnak, másrészt viszont jó volna egy kicsivel több mankó, mint a receptkönyv 27 receptje. Mutatok most egyet, amit a közeljövőben tervezek kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...