---kölcsönrecept, kipróbálásra vár---
Rém egyszerű, saját fejlesztés: 1 bögre (kb 2dl) árpagyöngy (gersli, hántolt árpa) előző este beáztatom. másnap olajon hagymát dinsztelek, rá az árpa, bő kétszeres paradicsomlével (lehet húslevessel is, de mi nagyon szeretjük a paradicsomot) feleresztem. Forrásig rottyantom, aztán jénai aljába öntöm az egész kutyulmányt.
Ráteszem a sózott csirkedarabokat, alájuk rozmaringágakat szoktam a kertből fektetni, de szinte bármilyen zöldfűszerrel jó. Csirke tetejét almaszeletekkel (lehet szalonnával is) befedem. Fedő rá, csirke korától függően kb egy óra alatt kész (öreg csirke tovább fő ).
Finom krémes lesz az árpája. Mi nagyon szeretjük, ráadásul az árpa viszonylag ritkán használt gabona, viszont értékes, én szeretem sokszor beilleszteni az étrendbe.
Szia!
VálaszTörlésEzt sütőben sütöd, ugye? A jénaiból arra következtetek, hogy igen, de a fövés bezavar. =)
Linkelhetlek nálam?
Sütőben sül, igen (mivel lében, lefedve párolódik, tulajdonképpen megfő a sütőben).
VálaszTörlésLinkelhetsz, persze, és köszi :)
Na, ma megcsináltuk ebédre, kicsit turbóztunk rajta, és nagyon finom! (Kitenném majd én is, ha nem gáz.)
VálaszTörlésörülök neki :)
VálaszTörlésés persze, nyugodtan kiteheted