2009. december 5., szombat

Frankfurti leves



Nem vagyok nagy leveses. A jó levest szeretem, de elvagyok nélküle.
Hirtelen ötlettől vezérelve vettem egy kelkáposztát, abból meg evidens a frankfurti, ugye.

Hozzávalók:
- a kelkáposzta negyede
- 1-2 répa
- pár gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 füstölt virsli
- só, bors, paprika, kömény, majoranna

Kicsi olajon megfonnyasztom a felaprított vöröshagymát, majd megszórom pirospaprikával. Felengedem vízzel, beleteszem a felmetélt káposztát, karikára vágott répát, megfűszerezem, és fedő alatt közepes lángon puhára főzöm.
A virslit csak a végén teszem bele, hogy ne főjön szét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...