2009. december 5., szombat

Frankfurti leves



Nem vagyok nagy leveses. A jó levest szeretem, de elvagyok nélküle.
Hirtelen ötlettől vezérelve vettem egy kelkáposztát, abból meg evidens a frankfurti, ugye.

Hozzávalók:
- a kelkáposzta negyede
- 1-2 répa
- pár gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 füstölt virsli
- só, bors, paprika, kömény, majoranna

Kicsi olajon megfonnyasztom a felaprított vöröshagymát, majd megszórom pirospaprikával. Felengedem vízzel, beleteszem a felmetélt káposztát, karikára vágott répát, megfűszerezem, és fedő alatt közepes lángon puhára főzöm.
A virslit csak a végén teszem bele, hogy ne főjön szét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...