2012. június 14., csütörtök

Sós muffin

Új rovatom van a babaneten, Hétköznapi konyhatündér néven.

Az első alkalommal muffint tálaltam, az egyik kommentelő kérésére most jöjjön egy sós muffin.

Hot-dog muffin


20 dkg liszt

  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0,5 dl olaj
  • 1 egész tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 pár virsli
  • bazsalikom, petrezselyemzöld, metélőhagyma
  • só, bors
  • mustár
A lisztet összekevertem a sütőporral és a szódabikarbónával, ráütöttem a tojást, ráöntöttem az olajat és a tejszínt, sóztam-borsoztam, megszórtam zöldfűszerekkel és az egész masszát készre kavartam. Kiolajozott muffinsütőbe kanalaztam, majd minden muffin közepébe egy negyedrész virslit nyomtam, amit előzőleg mustárral kentem be. Előmelegített, nem forró sütőben húsz perc alatt készre sütöttem.
Darabonként 170 kcal, 4-12-12 g.

Megjegyzés: mehet hozzá leheletnyivel több olaj, mert a végén eléggé szétnyílik, berepedez. Egy ikeás, 7lyukas szilikonyos adag éppen. Sütni úgy 5 perccel tovább érdemes. Tejjel is jó, ha nincs tejszín. Na és egy kis sajt {pláne ha az füstölt} sem tesz vele rosszat. Snidlingem nem volt, legközelebb egy kis felkockázott, esetleg üvegesre párolt vöröshagymát teszek bele. Legközelebb, mondom, mert ez olyan recept, ami gusztusos és kísérlezgetésre termett.
Így néz ki Lappánál

1 megjegyzés:

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...