2012. augusztus 2., csütörtök

Bagel és dzsem -recepttel

A babaneten ezen a héten egy királyi reggelit mutatok be.




A bagel (vagy beigel) egy nagyon egyszerű tésztájú, gyűrű alakra formázott péksütemény. Amerikában, Angliában, Kanadában nagy népszerűségnek örvend. Ami a mi konyhánktól kissé szokatlan: először leforrázzuk a megkelt tésztát, és csak utána sütjük meg. Lehet édes, sós, magos, vagy akár töltött is, egyszóval jól lehet variálni. Kívül ropogós, belül foszlós.
Ez a gyűrűforma azért alakult ki, mert szállítás szempontjából roppant praktikus volt egy rúdra felfűzni, és úgy eljuttatni a pékségből a vásárlóhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...