2014. január 5., vasárnap

Csirkeraguleves gazdagon

Tél van, még akkor is, ha a kinti 8-10°C inkább a kora tavaszt idézi. A tél pedig számomra a tartalmas levesek időszaka. Ilyenkor még az is jól esik, ha egy kicsit csípős, mint például az utánozhatatlanul sokízű thai leves.
Kellett tehát a testemnek-lelkemnek valami íz, je ne sais pas, milyen is, de vágytam rá, hogy átjárjon, megborzongasson, elzsibbasszon. Ezért született ez a gazdag csirkeraguleves.

A hozzávalók listája opcionális, nézzük meg, mi van a spájzban. Az én levesembe került:
- 1 csirkemell kifilézve, felkockázva
- répa
- fehérrépa
- champignon gomba
- fokhagyma egészben
- kelbimbó
- borsó
- karalábé
Fűszerként durvára tört tarka bors, tárkony, zöld curry pasta (ó, hát persze, hogy ez kakukktojás, de nagyon kellemesen csípőssé teszi, és még csak nem is drága cucc). 
A végén pedig 2 dl tejszín és 1 egész citrom leve tette kerek egésszé.

Vágom a fát a fejszémmel -ja, nem a répát a késemmel

Hittétek volna? ez is a multicookerben készült, ilyen belülről, munka közben

Éééés a kész, még forró leves.
Multicooker főzte meg nekem, 40 percet kapott a hús magában, majd fűszereztem és bezöldségeztem, így újabb 40 percet főtt STEW programon. Az utolsó 5 percben ment hozzá a tejszín, és már csilingelt, amikor a citromot belecsepegtettem.

Még valami, egy nagy-nagy pirospont a MC-nek: borzasztó jól tartja a hőt. Kikapcsolt állapotban is, mert hogy egyébként van rajta melegen tartó funkció, mondanom sem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...