2014. január 4., szombat

Csokis diótorta



Csokitorta sült mostan a MC-ben. Elégedett vagyok vele, rendesen átsült, szépen megemelkedett, a recept is használható, ami a könyvében van -egy nagyon picit módosítottam rajta, megemeltem a vaj, csökkentettem a cukor mennyiségét.
Paleo módra a lisztet teljes egészében helyettesítsük magliszttel, vagy darált dióval, mogyoróval, cukor helyett használjuk eritritet!
Diós csokitorta

Szép magas, pöffeszkedik itt nekem

Kell hozzá:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 160 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg frissen darált dió
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, jöhet bele az olvasztott vaj, a sütőporral kevert liszt.
Mikróban vagy vízfürdőben megolvasztjuk a csokit, belekeverjük a tésztába, majd jöhet a dió is (na jó, nem muszáj frissen daráltnak lennie, de szerintem úgy a jó, ha nem állt előtte ki tudja, mennyi ideig a kamrapolcon).
Kivajazzuk a MC edény alját, mehet bele a massza.
BAKE programon 180 °C-on, 45 percig sütjük. Ha kihűlt egy kicsit, vágjuk ketté, kenjük meg jófajta lekvárral.
Házi kökény-alma lekvár (Vazs megyeiek kedvéért legvár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...