Gyerekkoromban nem találkoztam a lazaccal -a legközelebb akkor kerültem hozzá, amikor Hypolit feltálalta nagyságos Schneider Mátyás úrnak és a becses nejének. Bár még Schneider úr is rácsodálkozott a lazac és a cékla közötti kifejezett hasonlóságra. Szóval mint mondtam, fogalmam se volt róla hosszú évekig, hogy néz ki a lazac, felőlem akár valami ritka afrikai énekesmadár is lehetett volna.
De ugye eljött a multikulti és a tenyésztett lazacok ideje, így -bár nem túl gyakran- én is bedobok néha a kosaramba 1-1 doboz fagyasztott lazacot. Nem csak az íze miatt kedvelem, hanem azért is, mert nagyon gyorsan megvan belőle egy főétel. Mint a minapi tejszínes lazacom.
Kell hozzá:
- 1 doboz fagyasztott lazacfilé (2 darab van benne)
- kb. 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só, bors
besűrűsödött a mártás, gyakorlatilag kész is.
Tálaláskor feltétlenül tegyük rá az összes mártást, mert nagyon jóízű. Egy adag lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?