A húsos verzió zöldborsmártással készült. Szerintem a zöldborsmártás az egyik legjobb dolog, ami hússal és tésztával történhet. Általában sertésszűz mellé szoktam adni, de emellé a tészta mellé is tökéletesen illett.
Zöldborsmártás készítése:
Egy serpenyőben vajat hevítünk, annyit, ami kényelmesen ellepi megolvadva az edény alját. Ebbe szórjuk az egészben hagyott zöldborsot, úgy negyed Kotányis zacskónyit. Gyorsan lefedjük, ugyanis a bors elkezd pattogni. Úgy csinálunk, mintha kukoricát pattogtatnánk: addig várunk vele, időnként megrázogatva a serpenyőt, amíg már nem pattog tovább. Ekkor felöntjük 3-4 dl tejszínnel, ízlés szerint egy picit meg is sózzuk. Egyet rottyan is kész.
Hát tudjátok, annyira elszoktam a (gasztro)blogolástól, hogy ezt jól elfelejtettem fényképezni. No nézzenek oda.
Ezt nem felejtettem el fotózni
Majd eljött az ideje a spenótos tortelloninak is, ehhez paradicsommártást készítettem. Ezt szinte le se kell írni, a trükkje annyi, hogy a rántást Top joy fűszeres paradicsomlével öntöttem fel, egy pici só, egy pici cukor, egyet rottyan, kész. Nagyon finom, próbáljátok ki.
Be fogom vetni jolly joker-ebédnek nemsokára!
VálaszTörlés