2019. január 25., péntek

Ez egy olyan leves

... amelyik jól esik így télvíz idején, olcsó és finom. Az alapját képező friss kacsaleveshús-csomag kemény 379 Ft-ba kerül, így néz ki:

Van benne farhát, szárny, nyak, zúza, szív és máj -ez utóbbi nem is olyan picike. Lehet ezt tyúkos verzióban is kapni, de egyrészt annak a mája nem annyira finom, másrészt abban van láb, ami a családban mindenkinek broáf.

A levesnek annyi a titka, hogy jó sokáig főzöm alacsony hőhatásnak kitéve. A főzőlapom 9 fokozatú, ezt 5-ösön főztem kb. 2 órát, ekkor került bele a hagyma egészben, répa és karalábé szeletben.
Ízlés szerint só, bors, levesbe való fűszerek és tárkony. Mostanában jó sokat fogyasztunk tárkonyos levest, az jól meggazdagítja a húsleveseket.
Így főztem kb. másfél órát, ekkor került bele a daragaluska.

1 tojás, csipet só, búzadara

Dolgozzuk ezt össze alaposan, kellően szilárd, de ne túl szilárd eleggyé

Kis gombóckákat szaggatunk kanállal a levesbe

Jól lehet vele lakni

2 megjegyzés:

Mit főztél ki?

Játsszunk!

Régi idők focija konyhája... teszteld le, mennyire vagy képben a régi konyhai tárgyak, eszközök, ételek elnevezéseiben: https://sokszinuvi...