2019. május 27., hétfő

Tervezzünk konyhát 2. rész -Módosítások

Az eredeti tervet egy kicsit átdolgoztuk. Középre olyan konyhapult került, mely 2 db keskeny alsószekrény összehúzásából született. 1 fiók és egy polc van benne darabonként, ajtó nélkül, hogy ne foglaljon plusz helyet. 

L-alak helyett U-alakú lett, 2 sarokkal. A beépített hűtő helyett (mely az Ikeában túl drága és túl kicsi) egy szabadonálló darab került a hosszúszekrény mellé.

Nagyon hasznos az Ikea konyhatervező szolgáltatása, készségesek, segítőkészek a munkatársak, ám legyetek résen. Mi 3 különböző embernél voltunk csiszoltatni az eredeti tervet, és hát mindegyik talált kivetnivalót az előzőben. Kerültek ki és be elemek, amik hiányoztak vagy feleslegesek voltak. Ám még így is az lett a vége, hogy:
- a bevásárlólistára átfordított lista nem követte az eredeti terv kiírását
- ennek eredményeként már meg sem számolom, hány alkalommal kellett ezt-azt kicseréltetni, másikat hozni, reklamálni
- attól, hogy valami a cikkszám szerint rendben van, a dobozban lévő elemek még nem feltétlenül jók 

Lehet, hogy nekünk volt pechszériánk a konyha kiíratásával és az elemek gyártósoron való dobozba pakolásával, de igen sokat mérgelődtünk, mire minden a helyére került. Még most sem 100 %-os, de nagyon szép lett.


A konyhapult nem ikeás, találtam szebbet, jobbat, olcsóbbat. A falon a járólap látható csempe funkcióban.

Tanulság? Van bőven. Tervezzetek sokat, csiszolgassátok, próbáljatok többféle verziót. Figyeljétek az újdonságokat. Legyen koncepciótok, amit végigkövettek. Legyen sok fiók, sok rakodófelület és sok fény. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...