2019. július 2., kedd

Étteremteszt: Spejz, Esztergom

Spejz, Esztergom

Meleg van, kutyameleg. Nincs kedvünk főzni, enni is alig-alig. Kéne egy hely, ahol jár a levegő, jó a kaja, és az sem baj, ha nem foglaltunk előre. Tehát irány a Spejz!

A Nagy Duna sétányon, a kemping területén található a nevezett intézmény. Leginkább kiülős evésekhez passzol, kisgyerekeseknek kifejezetten idilli a mini játszótérrel. De valahogy nem zavaró gyerektelenül sem, olyan jól elvannak itt a kicsik. Ritka szerencse, hogy még a pincérek is kedvesek. Nem olyan gyakori ez manapság, függetlenül a hely nívójától.

Amit ettünk, az egy Újházi tyúkhúsleves és egy Hideg eperkrémleves, mandulás mini túrógombóccal és tejszínhabbal .
Mosolygós leves az izgalmas tányéron

Talán kicsit elcsépelt tálalás, nem is annyira kényelmes így enni

A gyümölcslevesről tudok személyes tapasztalatok alapján nyilatkozni: hideg, habos, krémes, nem túl édes (tejszínhab nélkül kértem), pont olyan, amilyennek szeretem. Desszertnek is kitűnő lehet.

Utána egy kétszemélyes tálon osztoztunk, nevezetesen: 2 személyes Spejz tál, ropi csirkemell, rántott gomba, mandulás camembert, souvidált sertés szűzérme, ropogós kacsamell, párolt rizs, fűszeres steak burgonya, házi csalamádé, ami annyira bőséges, hogy a végét már kénytelenek voltunk becsomagoltatni.
Minden (is) van rajta

A kacsahús akár egy steak, én amúgy nem vagyok oda ezért a szárnyasért, de ezt meg tudnám szokni. A sajt nem csak egy darabka műanyag, hanem rendes camembert. A ropi csirkemell cornflakes bundát jelent, egy kis édes áthúzással, ami kár, hogy hozzáér a gombához, mert így az is édes lesz, az meg úgy nem az igazi. A köretet hasábra cseréltettük, igazán az i-re az tenné fel a pontot, ha a sült krumpli végre nem mirelitből készülne. Úgy drukkolok mindannyiszor, hogy kapjunk végre valahol rendes sült krumplit, de sose jön össze sehol :(

Az italok (sör, ásványvíz, limonádé) sajnos nem elég hidegek, pár jégkocka sokat segített volna. Ezt sajnálom. Mint ahogy azt is, hogy a limonádé édesítőszeres szirupból készül.

Vége a vacsorának

A helyet megilleti a Határozottan ajánlom, máskor is visszamegyünk címke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...