2019. július 7., vasárnap

Rántotthús saláta

Ha a vasárnapi ebédből megmaradt egy kis rántotthús, akkor adjunk neki valami teljesen új formát. Csináljunk belőle salátát!


A saláta nálam az a műfaj, amit attól függően variálok, hogy mi van itthon.
Mindig kell egy alap, ami jelen esetben bébispenót, de gyakran használok galambbegyet, jégsalátát, fejes salátát, rukkolát is.
Aztán valami lédúsabb zöldség, gyümölcs, ami idény szerint paradicsom, uborka, eper, áfonya, málna - így azt is meghatározzuk, hogy az ízvilága végül édesebb vagy savanyúbb lesz-e.
Nem szoktam vegetáriánus módon készíteni, így mindig van benne hús: sült hús, pirított szalonna, virsli, kolbászdarabka, tonhal, vagy éppen maradék rántotthús
Ízhordozóként teszek rá olajat, ami most egy nagyon kevés szarvasgomás ízesítésű olaj, de lehet tökmagolaj, olívaolaj, de akár olvasztott kacsazsír is.
Nekem elmaradhatatlan a balzsamecet hozzá.
Ez a saláta mindössze ennyiből áll, nem kell semmi fűszer bele, hisz a hús, az olaj és a balzsamecet éppen elég ízkavalkád.

Amit még tehetünk bele adott esetben: mandarinkocka, gránátalma, méz, mazsola, aszalt gyümölcs, pirított gomba, répakarika, pirított zsemlekocka, pirított hagyma, darabos lekvár -a sor igen hosszú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...