2020. március 5., csütörtök

Étteremteszt: Egerben nem, de Eger mellett...!

Magtár, Noszvaj
Rozmaring, Noszvaj

Az a helyzet, hogy legutóbbi gyors hétvégi kikapcsolódásunkkor Egerben járva nem tudtunk hol enni! Ahány helyet felhívtunk, vagy meglátogattunk, mindenhol várni kellett volna órákat. Egynapos kiránduláskor azért ez fáj.

Ha kicsit odébb megyünk, Noszvajon viszont tobzódhatunk a jobbnál jobb helyekben. A falu nagyban ráállt a turizmusra, rengeteg a vendégház, hotel, egyéb szálláshely, akár még glampingezhetünk is. A falu híres a szilvalekvárjáról, azt is érdemes megkósolni, aztán feltankolni belőle.


Szóval ha Egerben nem sikerült enni, hát nem sikerült. Visszamentünk inkább Noszvajra, ahol a szállásunk volt, de előtte még óvatosan felhívtuk a Rozmaringot, van-e 2 személy részére hely. Ott azt az optimistán és vendégbarátin csengő választ kaptuk, hogy 2 fő részére mindig van hely :D És tényleg volt is! Ez a hely nekünk már ismerős volt régebbről, már akkor is szerettük az ételüket (a személyzetet nem annyira), de így évek múltával az ételek még jobbak, a hely nagyobb, a személyzet pedig sokkal jobb fej lett.


Életem legjobb sütőtökkrémlevese, olajos, gazdag, kicsit füstös, nem tolakodóan édes

A szűzhöz jól illik az édesburgonya

Vaslábasban sült marha, minden ízében egyben van

És hát a másik gasztronómiai csúcsélmény, az egy borvacsora volt Thummereréknél. Ezt egyszer mindenkinek ki kell próbálnia. A háziasszony, Éva, mintha régi jó ismerősünk lenne, holott most találkoztunk először. Mesél a pincészetükről, a boraikról úgy, ahogy csak a jó gazda képes rá, közben pedig olyan ételeket tálal elénk, ami... hát vagy 20 Michelin-csillagot nyomnék a kezükbe rögtön!


Abban a ritka szerencsés helyzetben volt részünk, hogy nem csak azt kaptuk, ami az étlapon szerepelt, hanem 2 extra fogást is, ami szerintem nem túl gyakori a hazai vendéglátós szférában.
Nézzétek a képeket, a szemnek is gyönyörűség.



Brokkolihab, habszifonból, isteni!




Dupla desszertet kaptunk, meglepetés a szájpadlásnak egy kis robbanócukorka a csokiban


Eger kornyékén ráadásul az én boraim vannak, fehér szárazak, vagy édesek ugyan, de naturális módon. Hoztunk is haza egy keveset :)

Értékelés: Mindkét hely az igen, nagyon ajánlom, mi is megyünk még kategóriába tartozik.


1 megjegyzés:

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...