Nagyon megszerettem a vöröslencsét. Kellemes az íze, gyorsan elkészül és önmagát sűríti. A belőle készült leves különleges ízű, mégis gyorsan megvan. Sokat főzöm.
Hozzávalók:
- 15 dkg vöröslencse
- 2 sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 400 ml kókusztej
- kis citromlé
- fűszerek: só, bors, citromhéj, curry, zöldcurrypasta
A kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, a karikára vágott répával kicsit együtt sercegtetjük. Erre jöhet a lecsepegtetett vöröslencse. Ráöntjük a kókusztejet, meg még úgy 2 dl vizet (nézzük meg, hogy állunk a sűrűségével és így adagoljuk). Ízesítsük be a fűszerekkel. Ha már szinte kész, puha a répa, akkor tegyünk bele egy kic citromlevet frissítésnek.
Vegetáriánus barátaink előtt is villoghatunk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?