2025. március 17., hétfő

Vöröslencseleves

 Nagyon megszerettem a vöröslencsét. Kellemes az íze, gyorsan elkészül és önmagát sűríti. A belőle készült leves különleges ízű, mégis gyorsan megvan. Sokat főzöm.


Hozzávalók:

  • 15 dkg vöröslencse
  • 2 sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 400 ml kókusztej
  • kis citromlé
  • fűszerek: só, bors, citromhéj, curry, zöldcurrypasta
A vöröslencsét jól megmossuk, egy félórára-órára beáztatjuk.

A kockára vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, a karikára vágott répával kicsit együtt sercegtetjük. Erre jöhet a lecsepegtetett vöröslencse. Ráöntjük a kókusztejet, meg még úgy 2 dl vizet (nézzük meg, hogy állunk a sűrűségével és így adagoljuk). Ízesítsük be a fűszerekkel. Ha már szinte kész, puha a répa, akkor tegyünk bele egy kic citromlevet frissítésnek.

Vegetáriánus barátaink előtt is villoghatunk vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Vöröslencseleves

 Nagyon megszerettem a vöröslencsét. Kellemes az íze, gyorsan elkészül és önmagát sűríti. A belőle készült leves különleges ízű, mégis gyors...