Már régóta szeretnék bulgurt (=búzatöret) főzni. Pedig csak sejtettem, milyen lehet, enni nem ettem még ilyet, a helyi hiperben pedig sosem találtam.
És most mégis :) tehát vettem. Hozzáteszem: nem olcsó.
Csirkeragu bulgurral
2 csirkemellfilét felkockáztam, libazsíron fehéredésig kevertem. Hozzáraktam 5-6 gerezd, egyben hagyott fokhagymát. Vízzel felöntöttem, sóztam, tarkaborsot őröltem rá, a végén majorannát is szórtam bele. Fedő alatt készre főtt.
A bulgur úgy készült, mintha rizs lenne -nem tudom, ez-e a szakszerű eljárás, de így jó lett.
Apróra vágott hagymát dinszteltem olajon, ebbe borítottam 2 csésze bulgurt, kicsit átkevergettem, majd 2xes mennyiségű vízzel felöntöttem. Sóztam, lassú tűzön, időnként kevergetve készre főztem.
Költségvetés: közepes (1.000-3.000 Ft között)
Nehézségi fok: egyszerű, kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele
Bevásárlólista: 1 kg csirkemellfilé (kb. 1.200.-), 1 zacskó, azaz 0,5 kg bulgur (kb. 550.-)
A bulgurt egyébként a rizstől nem messze találtam, felső polcon, meglehetősen háttérbe szorítva.
Vajon piacon a "szárazárusnál" lehet kapni búzatöretet? Eddig még nem láttam, igaz nem is figyeltem. Egyszer biztos kipróbálom majd.
VálaszTörlésA gerslivel, hajdinával nem szoktam nagy babérokat learatni, hátha ezzel sikerül...
Nem nagyon hiszem, mert török import. Ahogy a neten nézegettem ma reggel, ez a fő forrás, magyarok nemigen készítik.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÉs akkor hol lehet beszerezni?
VálaszTörlésMármint mi a helyi hiper?
VálaszTörlésA Bosnyák téri piacon lehet kapni zacskós bulgurt a vitaminosnál, olcsóbban, mint a hier. A hier folyósóján a gyógyizésnél is lehet, szintén olcsóbban. Mi jobban szeretjük, mint a rizst. Elkészítése a Zsuzsi által leírt módon teljesen szakszerű. :)
VálaszTörlésNincs p betűm, vagy mi...
VálaszTörlésKöszönöm széen Klári! (nyugi, nekem is ilyen a billentyűzetem :-)))
VálaszTörlés