2009. február 11., szerda

Töltött zsemle

Ez is azon étkek közé tartozik, amely annyiszor alakul át, ahányszor készítem.

Alaprecept:
8-10 zsemlének levágom a kalapját (tehát nem félbe, hanem csak úgy a felső 1/3-1/4 részét). A zsemlék belsejét kikaparom, egy tálba teszem. Hozzákeverek 2 tojássárgáját, negyed kiló túrót, ízlés szerint kristálycukrot, citromhéjat. Ezt összekeverés után visszatöltöm a zsemlékbe, kalapot fel, tetejére pedig kis halmokat teszek a felvert tojásfehérjéből. 175°C-on kb. negyed óra kell neki.


Változatok:
  • kerülhet bele lekvár, joghurt, mazsola, egyéb aszalt gyümölcs
  • lehet sós is, ekkor természetesen kristélycukor nem kerül bele, de pl. sajt igen
Költségvetés: alacsony, 1000 Ft alatt

Bevásálólista: zsemle, túró, tojás

1 megjegyzés:

  1. Régebben sokszor csináltam ilyen zsömléket. Ideje lesz újra rákapni. Jó, hogy eszembe juttattad, köszi!

    VálaszTörlés

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...