2009. február 11., szerda

Töltött zsemle

Ez is azon étkek közé tartozik, amely annyiszor alakul át, ahányszor készítem.

Alaprecept:
8-10 zsemlének levágom a kalapját (tehát nem félbe, hanem csak úgy a felső 1/3-1/4 részét). A zsemlék belsejét kikaparom, egy tálba teszem. Hozzákeverek 2 tojássárgáját, negyed kiló túrót, ízlés szerint kristálycukrot, citromhéjat. Ezt összekeverés után visszatöltöm a zsemlékbe, kalapot fel, tetejére pedig kis halmokat teszek a felvert tojásfehérjéből. 175°C-on kb. negyed óra kell neki.


Változatok:
  • kerülhet bele lekvár, joghurt, mazsola, egyéb aszalt gyümölcs
  • lehet sós is, ekkor természetesen kristélycukor nem kerül bele, de pl. sajt igen
Költségvetés: alacsony, 1000 Ft alatt

Bevásálólista: zsemle, túró, tojás

1 megjegyzés:

  1. Régebben sokszor csináltam ilyen zsömléket. Ideje lesz újra rákapni. Jó, hogy eszembe juttattad, köszi!

    VálaszTörlés

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...