A Pataki-tál nemcsak húsételek remek összhangjának kiváló elősegítője...
de még kenyérsütésre is alkalmas.Ez egy kisebb cipó fél kiló lisztből, a legalapabb recept szerint (csak liszt, víz, só, élesztő, olaj). Legközelebb 2x vagy 3x ennyiből sütöm, mert bőven elfér. Sütés menete: a tálat legalább 1 órára beáztatjuk, kikenjük olajjal-liszttel (előtte kitöröljük belül, az enyém mázas, szóval könnyű), majd beletesszük a megkelt tésztát, tetejét bevágjuk. Rátesszük a Patakira a tetejét, és a hideg sütőben magas hőfokon (kb. 200-220 fok) 20 perrcig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot úgy 175 fokra, és 40 percig sütjük -az utolsó 20 percnél kivesszük, megkenjük vizes ecsettel, a tetejét már nem tesszük vissza rá.
ha több lisztből sütjük, értelemszerűen a sütési idő is nő.
Nem mázassal is ugyan így kell? Végre használnám tálamat valamire
VálaszTörlésa neten láttam nem mázasban is így
VálaszTörlésKöszi, akkor kipróbálom majd
VálaszTörlés