2012. május 31., csütörtök

Házi hamburger

Tipikusan a ,,macerás, de megéri" kategória. Egyáltalán nem olyan, mint a gyorséttermiek, ellenben minden hamburgernek jelleme, saját karaktere van ;)


A zsemle

2 dl folyadék (tej+joghurt vagy kefír)
5 dkg margarin
3 ek cukor
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
45 dkg BL 80-as kenyérliszt (nem tragédia, ha csak rendes finomliszt van otthon)
2,5 dkg friss élesztő

2-szer dagasztatom a géppel, közben 20 percet kel. A második dagasztás után 10 felé vágom, picit egyenként átgyúrom, majd formázva tepsin kelesztem. A tetejét vizezett tojássárgájával kenem le. Kb. 20 perc, 175 fokon.

A hús meg csak úgy érzésre: 
darált (disznó)hús -lehet marhával vegyesen is
só bors
apróra vágott vöröshagyma
ketchup mustár
reszelt alma (stáljuci szerint jót tesz neki)

Jól összedolgozni, pogácsákat formázni, olajban kisütni.

A felvágott zsemlébe betesszük a húspogácsát, meg még amit szeretünk (uborka, paradicsom, saláta, lilahagyma stb.stb.) Nem a legautentikusabb recept, belátom. De megéri kipróbálni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...