Vannak levesek, amiket nem érdemes túlbonyolítani. Ilyen a karalábéleves is: elég markáns önmagában is az íze, tehát hagyni kell érvényesülni a zöldséget.
De nem csak azért adhatunk neki piros pontot, mert egyszerű elkészíteni, hanem mert olcsó is. Legalábbis karalábészezonban mindenképp.
Hozzávalók:
- 2 fej zsenge karalábé
- 1 kis fej fokhagyma
- 3 kanál tejföl
- étkezési keményítő
- só, bors
Sózzuk, borsozzuk, elvetemültebbek felőlem tehetnek bele vegetát is, lelkük rajta...
No, ha megfőtt a zöldség, akkor már csak pár perc választ el bennünket a tálalástól.
Habarjuk el a tejfölben a keményítőt (mennyit, mennyit, úgy egy evőkanállal talán), ha nehezen akarna elhabaródni, kis forró vízzel tehetjük lágyabbá. Ezt keverjük hozzá a leveshez, hagyjuk, hadd forrjon egyet -és már kész is vagyunk!
Tuningolhatjuk még levestésztával vagy csipetkével is, de külön is adhatunk hozzá pirított kenyérkockát, levesgyöngyöt, kinek mi a gusztusa.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?