2012. május 19., szombat

Karalábéleves -rém egyszerű

Vannak levesek, amiket nem érdemes túlbonyolítani. Ilyen a karalábéleves is: elég markáns önmagában is az íze, tehát hagyni kell érvényesülni a zöldséget.
De nem csak azért adhatunk neki piros pontot, mert egyszerű elkészíteni, hanem mert olcsó is. Legalábbis karalábészezonban mindenképp.

Hozzávalók:
  • 2 fej zsenge karalábé
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 3 kanál tejföl
  • étkezési keményítő
  • só, bors
A karalábét meghámozom, nem túl vékonyan felszeletelem, és megfőzöm. Ha valaki inkább a kocka-forma barátja, hát vágja olyanra, úgy sem rontja el. Ha meg még répát is karikázna hozná, nosza, senki sem fogja le a kezét :) A fokhagymát se feledjük ki, a kis fejet szedjük gerezdekre, pucoljuk meg, dobjuk a karalábé mellé.
Sózzuk, borsozzuk, elvetemültebbek felőlem tehetnek bele vegetát is, lelkük rajta...


No, ha megfőtt a zöldség, akkor már csak pár perc választ el bennünket a tálalástól.
Habarjuk el a tejfölben a keményítőt (mennyit, mennyit, úgy egy evőkanállal talán), ha nehezen akarna elhabaródni, kis forró vízzel tehetjük lágyabbá. Ezt keverjük hozzá a leveshez, hagyjuk, hadd forrjon egyet -és már kész is vagyunk!

Tuningolhatjuk még levestésztával vagy csipetkével is, de külön is adhatunk hozzá pirított kenyérkockát, levesgyöngyöt, kinek mi a gusztusa.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Tervezzünk konyhát! -1. rész: az alapok

Egyszerre izgalmas és rémisztő érzés valamit teljesen elölről kezdeni. Mint például a nulláról kialakítani egy jól funkcionáló, praktikus é...